KAW Kultúra

10 NAJ Bratislavskej župy: Krátke filmy odhalia zaujímavé miesta nášho kraja

Čo robíme vo voľnom čase? Ako nás poznačila strhnutá železná opona? Aký vzťah máme k miznúcim častiam hlavného mesta? Na všetko nájdete odpoveď v kine.

Ilustračný obrázok k článku 10 NAJ Bratislavskej župy: Krátke filmy odhalia zaujímavé miesta nášho kraja
6
Galéria
Zdroj: Radostná práca

Myslíte si, že poznáte Bratislavu a jej okolie ako svoju dlaň? Pásmo dokumentárnych filmov s názvom Desať NAJ v Bratislavskom kraji vás presvedčí o opaku. Krátke filmy od 10 rôznych tvorcov dokážu, že v našom regióne je stále čo objavovať.

Ako sa žije v Bratislave?

Myšlienka nakrútiť sériu krátkych filmov skrsla v hlave Lucie Meisnerovej, ktorá do projektu zapojila aj ďalších členov občianskeho združenia Radostná práca. Výsledkom ich pátrania po zaujímavostiach kraja je snímka, ktorá predstaví nie príliš známe zákutia Bratislavskej župy.

„Sprievodca Bratislavským krajom sa pýta, či vieme robiť rovnako dobré víno ako naši predkovia. Čo robíme vo voľnom čase a k čomu vedieme naše deti. Ako nás poznačila strhnutá železná opona. Aký vzťah máme k miznúcim častiam hlavného mesta a prečo sa sťahujeme na vidiek. Čo pre nás znamená viera, ale aj či sme verní Slovanu. Ako sa u nás žije cudzincom a čo pre nás znamená Dunaj,“ predstavili tvorcovia myšlienku filmu.

Ak sa chcete dozvedieť viac, zarezervujte si 31. január večer na návštevu kina Lumière. O 18:00 hod. tam odštartuje premiéra pásma dokumentárnych filmov, na ktorej sa zúčastnia aj tvorcovia a hlavní hrdinovia jednotlivých príbehov.

31. januára / kino Lumière / 18:00 hod.

Zdroj: YouTube.com
10 NAJ Bratislavskej župy
6
Galéria
Zdroj: Radostná práca
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM