Rôzne

V rámci projektu deti zo základných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej

Ilustračný obrázok k článku V rámci projektu deti zo základných škôl, ktoré sú
v zriaďovateľskej
Zdroj: archív Petra Margu

V rámci projektu deti zo základných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti, pod vedením svojich učiteľov alebo spolu s rodičmi zbierali gaštany.

Lahôdka pre zvieratká

Celkovo sa im podarilo vyzbierať desať vriec týchto jesenných plodov, ktoré Zoologická záhrada (ZOO) Bratislava využije počas zimy ako lahôdku ku krmivu pre svoje zvieratá. Informovala o tom Nora Remiárová zo staromestského miestneho úradu.

Deti sa tak podľa miestnej samosprávy naučili, že z gaštanov sa nerobia len postavičky a neslúžia len na dekoračné účely, ale môžu mať aj vznešenejšie využitie, napr. ako krmivo.

„Aj týmto spôsobom zvieratkám pomôžu prezimovať. Teším sa, že sa v tejto uponáhľanej dobe môžeme venovať aj takýmto projektom. Niečomu, čo naučí deti, čo je dôležité. Samé sa rozhodli vynaložiť úsilie a energiu na pomoc zvieratám,“ hovorí starosta Starého Mesta Radoslav Števčík, ktorý je presvedčený, že vo svete sa treba viac venovať budovaniu environmentálnych základov a empatie. Aj preto sa mestská časť plánuje do podobných aktivít a projektov zapojiť aj v budúcnosti.

Vedenie ZOO Bratislava víta takúto pomoc žiakov. „Gaštany rozdelíme medzi zvieratá, konkrétne danielom, diviakom, jeleňom a zubrom. Aj takáto pomoc zaváži,“ myslí si riaditeľka ZOO Miloslava Šavelová.

Ilustračný obrázok

Zber gaštanov
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM