Správy

Cieľom špeciálnej kontroly bolo vyhľadávanie osôb v pátraní a intenzív

Ilustračný obrázok k článku Cieľom špeciálnej kontroly bolo vyhľadávanie osôb v pátraní a
intenzív
Zdroj: Policajný zbor SR

Cieľom špeciálnej kontroly bolo vyhľadávanie osôb v pátraní a intenzívnejší dohľad nad čistotou a verejným poriadkom v týchto lokalitách. Bratislava24.sk informovala Ľubomíra Miklovičová, hovorkyňa Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy.

Podozrivé osoby

„Chceme prispievať k tomu, aby bola Bratislava čistejším a krajším mestom. Opakovane sa preto zameriavame na kontrolu problémových lokalít, kde sa vo zvýšenej miere zdržiavajú osoby podozrivé z trestnej činnosti ako aj neprispôsobivé osoby. V kontrolách nepoľavujeme a ani nepoľavíme. Takýmito špeciálnymi kontrolami chceme docieliť, aby verejný priestor patril všetkým Bratislavčanom,“ povedal náčelník mestskej polície Ivan Lechner.

Mestskí policajti včera skontrolovali celkovo sedem podozrivých osôb, z toho jedna osoba musela byť predvedená na Obvodné oddelenie Policajného zboru za účelom zistenia totožnosti. Zaevidovali tri porušenia zákazu požívania alkoholu na verejnosti.

Na verejný poriadok a bezpečnosť v týchto lokalitách dohliada mestská polícia pravidelne v rámci bežného výkonu služby. Pravidelne tiež vykonáva špeciálne kontroly, do ktorých zapája väčší počet príslušníkov mestskej polície, a na ktorých spolupracuje aj s Policajným zborom. Špeciálne kontroly vykonáva vždy v inom čase, vrátane nočných hodín.

Na akcii, ktorá trvala dve hodiny, sa zúčastnilo 12 príslušníkov mestskej polície a štyria príslušníci Policajného zboru.

Mestská polícia nemôže z verejného priestranstva vykázať nikoho, pokiaľ sa nedopúšťa žiadneho priestupku. V prípade, že dochádza napríklad k porušovaniu všeobecne záväzného nariadenia o čistote a poriadku, mestskí policajti žiadajú o odstránenie znečistenia verejného priestranstva.

Polícia
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM