Správy

Vo viac ako 170 mestách a obciach na Slovensku natrafia na dobrovoľníkov s 

Ilustračný obrázok k článku Vo viac ako 170 mestách a obciach na Slovensku natrafia na dobrovoľníkov
s 
5
Galéria
Zdroj: TASR

Vo viac ako 170 mestách a obciach na Slovensku natrafia na dobrovoľníkov s pokladničkami v rámci kampane Hodina deťom, ktorú organizuje Nadácia pre deti Slovenska.

Pomáhajú aj detským domovom či centrám voľného času

Podujatie je súčasťou 18. celoročného zbierkového maratónu Hodiny deťom. „Z doteraz vyzbieraných peňazí sme rozdelili skoro päť miliónov eur na asi 1 700 projektov pre viac ako 260-tisíc detí,“ povedala Dana Rušinová, výkonná riaditeľka nadácie.

Peniaze posiela združenie aj do škôl, detských domovov, centier voľného času či nízkoprahových klubov. „Verejnosť si môže našu celoročnú pomoc odsledovať v online aplikácii projektov na stránke nadácie,“ vysvetlila Rušinová.

Prispieť môžete aj cez SMS

Do zbierky možno prispieť akoukoľvek sumou. Dobrovoľníci budú mať pri sebe identifikačnú kartu, žlté pokladničky s hologramom a registrovaným zbierkovým číslom, ktoré potvrdzuje pravosť zbierky. Záujemcovia vedia prispieť aj inak, a to odoslaním prázdnej SMS na číslo 800 v hodnote štyroch eur, je to časovo neobmedzené.

Kampaň Hodina deťom bude viditeľná i v televízii či na webe. Zavŕši sa televíznym galavečerom, ktorý RTVS odvysiela 17. decembra. Hodina deťom je najstarším projektom Nadácie pre deti Slovenska.

Ilustračný obrázok

Hodina deťom
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM