Správy

Bratislavská integrovaná doprava zistila z podnetov od cestujúcich, že na n

Ilustračný obrázok k článku Bratislavská integrovaná doprava zistila z podnetov od cestujúcich, že
na n
5
Galéria

Bratislavská integrovaná doprava zistila z podnetov od cestujúcich, že na nové označovače si ľudia postupne zvykajú a oceňujú nielen výhodnejšiu možnosť cestovania, ale aj jednoduchý a pohodlný spôsob nákupu cestovných lístkov.

Bratislavská integrovaná doprava riešila počas dvojmesačnej testovacej prevádzky nových označovačov a predajných automatov viac ako dve stovky podnetov od cestujúcich.

Čoho sa podnety týkali?

Vo väčšine prípadov potrebovali cestujúci poradiť, ako majú používať nové označovače a automaty a ako sa kupuje elektronický cestovný lístok cez označovač. Iba tretina podnetov sa týkala technických nedostatkov nových zariadení, pričom tieto nedostatky Bratislavská integrovaná doprava priebežne odstraňovala.

Najčastejším problémom pri používaní označovačov je nesprávne priloženie karty na označovač, ktorý preto nedokáže bezkontaktnú čipovú kartu cestujúceho prečítať.

Aby sme cestujúcim pomohli a zjednodušili používanie označovačov, doplnili sme na displejoch označovačov informáciu o tom, ako majú kartu priložiť správne.

„Cestujúci si postupne zvykajú na prácu s novými označovačmi a predajnými automatmi. Z ich podnetov nám vyplýva, že ľudia chcú cestovať nielen výhodnejšie, ale oceňujú aj jednoduchosť a pohodlie pri nákupe elektronických cestovných lístkov cez označovače," povedala Zuzana Horčíková, generálna riaditeľka spoločnosti Bratislavská integrovaná doprava.

Výhody označovačov

Elektronické cestovné lístky sú o 10 percent lacnejšie ako papierové cestovné lístky a dajú sa kúpiť cez nové označovače cestovných lístkov. Tie sú dostupné na železničných staniciach v Bratislavskom kraji, vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy a tiež v autobusoch Slovak Lines.

Cez nové označovače si cestujúci môžu označiť cestovný lístok, zakúpiť elektronické cestovné lístky, predĺžiť platnosť SeniorPasov alebo zistiť informácie o samotnej bezkontaktnej čipovej karte. Na nákup výhodnejších elektronických cestovných lístkov potrebuje cestujúci bezkontaktnú čipovú kartu s kreditom.

Nové označovače
5
Galéria
Zdroj: BID
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM